Tar inn lærlinger
Bygga satser på de unge og tar inn lærlinger. Casper Aas Olsen er siste lærling inn. Siden sommeren 2023 har han fått være med på rehabiliteringsprosjekter, og fått både tillit og ansvar.
Tar inn lærlinger
Bygga satser på de unge og tar inn lærlinger. Casper Aas Olsen er siste lærling inn. Siden sommeren 2023 har han fått være med på rehabiliteringsprosjekter, og fått både tillit og ansvar.

Casper Aas Olsen har aldri vært så glad i skolen. Han blir fort rastløs og liker å være i aktivitet. Det var etter å ha vært med faren og snekret på hytta, at drømmen om tømreryrket kom snikende. Egentlig var det brannmann han hadde i tankene.

– Jeg har lært mye av far. Han er blikkenslager og kan litt av alt. Helt siden utplassering første året på Jåttå videregående har jeg vært her hos Bygga både på utplassering og sommerjobb. Jeg hadde ikke behov for å prøve noen andre, så jeg var veldig glad da jeg fikk tilbud om læreplass, forteller han.

Den hyggelige byggmesteren

Casper synes det er veldig greit at de fleste prosjektene er i Stavanger, da det er lett vei fra hjemmet på Tasta. Den store favoritten er rehabiliteringsprosjekter, fordi han da får lært hvordan huset er bygget for så å bygge det opp igjen.

– Jeg får tillitt til å prøve meg alene. Det er veldig lærerikt og ekstra gøy når jeg får være selvstendig. Men det var egentlig de kjekke folkene som gjorde at jeg ønsket å starte her. De kalles jo ikke den hyggelige byggmesteren uten grunn. Alle er gode venner og vi har det veldig gøy sammen, sier han.

Forelsket i tømreryrket

Noe av det beste med arbeidsdagen er at han får være ute i frisk luft å jobbe fysisk. Samtidig lærer han små triks og nye ting hver dag.

– Tømreryrket er akkurat like bra som jeg hadde sett for meg. Det er nok utfordringer, samtidig som det er mye lått og løye. Jeg har forelsket meg helt i yrket, og har ingen planer om å slutte. Jeg har tenkt å holde ut så lenge kroppen vil, sier Casper.