Med spisskompetanse på eldre hus og eiendommer
Gamle hus gir mange muligheter og setter større krav til fagpersonell en i nyere bygg. Når det ikke finnes en eneste rett vegg er erfaring og kunnskap avgjørende for resultatet.
Med spisskompetanse på eldre hus og eiendommer
Gamle hus gir mange muligheter og setter større krav til fagpersonell en i nyere bygg. Når det ikke finnes en eneste rett vegg er erfaring og kunnskap avgjørende for resultatet.

Mange lurer på hvilke vegger som kan rives og ikke. Folk flest har et slags forhold til bærevegger, og tror at de ikke kan rives. Bygga AS pleier alltid å finne løsninger som gjør det mulig å erstatte bærevegger ved behov. Vi bruker blant annet limtredragere eller ståldragere for å løse utfordringer. Vi har god kompetanse på kalkulasjon av laster og vektberegning, noe som er avgjørende. Alle løsninger som velges dokumenteres grundig. Forståelse for tradisjon sammen med erfaring og vilje til å være løsningsorientert, er egenskaper en må se etter ved valg av leverandør.

Prosjektledelse er mer krevende på oppussing, ombygging og renovering av eldre hus. Det er absolutt en fordel å finne en leverandør som har lang erfaring med slik type arbeid og som kan stå som totalleverandør. Bygga AS sin eldste tømmermann er 63 år og har førstehånds-kjennskap til løsninger og byggestil fra mange eldre bygg. Sammen med et stort nettverk av underleverandører på både elektro og VVS med flere, sikres du som kunde et nettverk med erfarne håndverkere som kjenner hverandre og har lang erfaring med å jobbe sammen i slike prosjekter.

Eldre hus har ofte kjeller med lav takhøyde og dårlig drenering. Det kan da være en tidkrevende jobb og få en god kjeller, men i mange tilfeller finnes det gode løsninger.

Mange velger også å bygge på eldre hus. Grunnet konstruksjon på eldre hus, ofte med plank krever dette også kompetanse utenom det som læres på skolebenken, og erfaring er avgjørende. Dette gjelder også med takoppløft og andre større fasadeendringer på huset.

Det er viktig med tillit til håndverker. Egenskaper som det å være ærlig med timeføring i vanskelige prosjekter og gi nødvendige tilbakemeldinger er avgjørende.  

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale omkring ditt prosjekt. Vi vil svært ofte kunne bidra med ideer og løsninger basert på vår lange erfaring med eldre bygg.