Stor trivsel for lærlingene - Bygga A/S

Stor trivsel for lærlingene

Lærlingene Tobias Fjæra Danielsen (18) og Simen Monsen Kaspersen (18) stortrives som tømrer i tømrerbedriften Bygga i Stavanger. De føler at bedriften bryr seg om de og satser på de som fremtidige tømrere. Samtidig har læringskurven skutt i været!
Stor trivsel for lærlingene
Bas tømrer Ruben Salte er mentor til lærling Simen Monsen Kaspersen. Her er de i gang med å bygge terrasse over garasjen i Stavanger.
Etter læretiden ønsker begge lærlingene å ta mesterutdannelse og fortsette karrieren i Bygga. Bygga ønsker å satse på dyktige lærlinger og tilbyr mesterutdannelse etter endt læretid.
 
– Jeg synes det er flott at Bygga satser på meg gjennom å gi meg mer kompetanse gjennom mesterutdannelse, sier Tobias.
 

Motiverende og lærerikt


Tobias søkte og fikk tilbud om utplassering hos Bygga. Han hadde hørt av en kompis at det var mulighet for å få seg jobb der og at det var en veldig kjekk bedrift å jobbe i.

tobias profil
Tobias stortrives i Bygga og setter pris på god veiledning fra mentoren i Bygga.  

– Jeg fant veldig fort ut at Bygga var den riktige arbeidsplassen for meg. Her jobber det veldig hyggelige folk, og jeg trivdes veldig fort sammen med dem. Som lærling har jeg alltid noen med meg – en mentor. Han skal følge meg i læretiden. Det er trygt og godt, samtidig lærer jeg enormt mye av han. Han har mye kunnskap og flink å lære bort. Det er motiverende, sier Tobias, som for tiden er med å totalrenovere et helt hus.  

Ønsker du å begynne som tømrer i Bygga? Bygga er på jakt etter en erfaren tømrer med fagbrev. Er det deg? Ta kontakt med daglig leder Arild Bakken på 959 93 035. 

Renoverer hus
Tobias er i gang med skruautomaten på gipsplatene i huset som er forventet ferdig renovert i oktober.  
 

God dialog og godt arbeidsmiljø


Simen gled også rett inn i arbeidsmiljøet og trivdes veldig fort i Bygga. Som tømrer får han gjort mye forskjellig og liker at arbeidsdagen byr på noe nytt hver dag. Han har god dialog med arbeidslederen sin og forteller at det er mange karrieremuligheter i Bygga.

– Å ta mesterutdannelse gjennom Bygga er en unik mulighet, og det føles godt å få tilbudet. Jeg har siden jeg begynte som lærling lært enormt mye om faget, og hva jeg kan gjøre videre, sier Simen.
 – Å ta mesterutdannelse gjennom Bygga er en unik mulighet, og det føles godt å få tilbudet. Jeg har siden jeg begynte som lærling lært enormt mye om faget, og hva jeg kan gjøre videre, sier Simen.

Gjennom utplasseringen har Simen fått prøvd seg i flere mindre og større bedrifter, men han fant fort ut at Bygga var stedet for han. Det er viktig å være en del av arbeidsmiljøet, være sammen med andre og se for seg å bli lenge i bedriften. Det kan han i Bygga.

Ønsker du å vite mer om Bygga? Se her
 

Mestringsfølelse


Om det er å bygge en terrasse, bytte kledning eller tak, synes Tobias og Simen at det er det en helt unik følelse å se sluttresultatet.
 
– Jeg får en mestringsfølelse når jeg hva jeg har utført med hendene og kroppen. Det kan være et helt hus, eller nytt gjerde. Det er en spesiell følelse, og det er ikke alle yrker du får oppleve det, sier Tobias.