Et trivelig tospann - Bygga A/S

Et trivelig tospann

Til tross for 40 års aldersforskjell er byggmester Egil Bakken (61) og lærling Ruben Salte (21) et velfungerende og fagkyndig tospann. Radarparet jobber daglig sammen hos oss i Bygga, og Egil har bare gode ord å si om lærlingen. ­­­­­­­­­– Jeg hatt mange ansatte og lærlinger i løpet av min karriere, og Ruben er sjelden vare.
Et trivelig tospann
Ruben har vært lærling her i Bygga i et halvt år og er svært interessert i tømrerfaget.

– Det blir vanskelig å velge én favorittoppgave som tømrer. Helt ærlig synes jeg alle oppgavene jeg får her er interessante. Svaret mitt er vel litt væravhengig, sier den ivrige lærlingen med glimt i øyet.

Egil er svært fornøyd med sin nye makker.
– Rubens tid i Bygga kan rett og slett betegnes som en suksesshistorie.
21-åringen fikk praksis hos oss i Bygga gjennom NAV, og etter ett år i praksis ble han tilbudt læreplass og fast jobb, forklarer han.

– Bygga har hatt svært positiv innvirkning på livet mitt, bekrefter Ruben.
– Å gå fra NAV til fast ansettelse har betydd mye for meg. At det er en jobb jeg stortrives i er selvfølgelig en stor bonus, smiler han takknemlig.

God kjemi

Gledessprederne fant raskt tonen og jobber godt sammen.
– Egil holder et veldig høyt faglig nivå, og jeg bruker læretiden min på å tilegne meg mest mulig av kunnskapen hans, forteller Ruben. Når de blir bedt om beskrive samarbeidet, kommer de frem til to ord. Positivt og effektivt!

– Ruben lærer raskt og har stor arbeidskapasitet, sier byggmesteren.

Daglig leder i Bygga, Paul Espen Bakken er enig. ­Han forteller at Ruben er en type som gjennomfører alt han begynner på, uansett hvilke utfordringer han møter.

Med kunden i sentrum

Kunden kommer alltid først hos oss i Bygga, og vi er opptatt av å gi kunden en positiv opplevelse. Dette er byggmester Egil Bakken opptatt av å lære videre til sine lærlinger.

– Det hele koker ned til å gjøre kunden fornøyd. Sitter kunden igjen med et godt inntrykk av oss, er mye gjort. Ruben supplerer: – I tillegg til å gjøre en god faglig jobb får vi jo ofte tilbakemeldinger på at vi er en hyggelig gjeng. Kunder synes rett og slett det er kjekt å ha besøk av Egil og meg.

Vinn-vinn for Bygga og lokalsamfunnet

Vi i Bygga er stolte over kombinasjonen av faglig sterke ansatte med lang erfaring, og unge, dyktige ansatte. Målet vårt om ha minst to lærlinger i bedriften til enhver tid har ført til en vinn-vinn situasjon for både ungdommer på jakt etter læreplass og for oss i Bygga.

Med en som Ruben på laget føler vi oss godt rustet for fremtiden. Likevel kommer Egil, som nærmer seg 40 års erfaring som byggmester, med en betryggende bemerkning til slutt:

– Dere blir ikke kvitt meg med det første, sier han med glimt i øyet.
 
img 3759
Egil og Ruben

img 3753
Ruben sjekker laseren