Bygga på tillit - Bygga A/S

Bygga på tillit

– Bygga er en liten mesterbedrift som setter tillitsforholdet med kundene først. Åpenhet med kundene våre er viktig, fordi vi opplever at vi kommer frem til de beste løsningene sammen med dem, sier Arild Bakken, daglig leder og medeier i Bygga.
Bygga på tillit
For Arild var valget av karriere enkelt.
– Jeg vokste opp med en far som var byggmester, så for meg var bransjen et helt naturlig yrkesvalg, sier Arild.
I dag sitter den blide byggmesteren i Byggas kontorlokaler i Lervig i Stavanger.


Familiebedrift

Arild startet byggmesterfirmaet sammen med sønnen Paul Espen, og senere har også Arilds bror, Egil, kjøpt seg inn i bedriften.
Det å jobbe så tett med familien kan by på utfordringer innrømmer han, men Arild ser på det som en styrke for firmaet.
– Det går veldig greit å jobbe tett på familie. Vi stoler fullt og helt på hverandre, og for meg betyr det alt. Noen ganger må vi passe litt på å ikke snakke om jobb når familien samles utenom arbeidstiden, forteller Arild.

Engasjementet hos de ansatte er også noe byggmesteren setter stor pris på.
– De ansatte legger virkelig alt i arbeidet de gjør for Bygga. De har genuin interesse for faget og at firmaet skal levere gode produkter til kundene. Siden vi er en såpass liten bedrift, blir alle ansatte som en del av familien og vi har et helt unikt samhold her.

Erfaring

Når vi ber Arild snakke om hvilke egenskaper han får mest bruk for hos oss i Bygga er det særlig én ting han trekker frem.
– Noe av det viktigste jeg har opparbeidet meg i min tid i bransjen er forståelsen for faget. Jeg har vært med på både opp- og nedturer, noe som har gitt meg en magefølelse på hva som fungerer og hva som ikke gjør det.

Solid

– Hos oss får kundene et solid faglig arbeid til en rettferdig og riktig pris, både når det kommer til materialer og arbeid. Det er kanskje lett å gi kunder en billig pris på en jobb, og så kommer det tillegg og uforutsette kostnader underveis. Det skjer ikke hos oss, her vet du hva du får.

Veien videre

Den erfarne byggmesteren håper at Bygga fortsatt skal bli sett på som et seriøst byggefirma i fremtiden. Og kanskje blir et av barnebarna også tømmermann?
Da blir i så fall barnebarnet fjerde generasjon i bransjen.

- Jeg håper at Bygga har en jevn og god utvikling de neste ti årene, og at vi kanskje får muligheten til å gi enda flere mennesker en jobb. Det er ikke nødvendig med vekst, men det hadde jo vært gøy hvis antall oppdrag og ansatte økte jevnt og trutt.

Den spreke 60-åringen har i alle fall ikke tenkt å gi seg med det første.
 – Jeg vil være med så lenge jeg har helse til det. Man holder seg i god form som byggmester, så det kan bli i lang tid fremover, smiler han med glimt i øyet.

 
img 7148